Tarhurin härkäpapu-kasvispiirakka GL

Tarhurin härkäpapu-kasvispiirakka GL

pohja:
2 dl Voima-Papu härkäpapujauhoa
1 rkl psylliumjauhetta
1,5 tl leivinjauhoa
0,5 tl vuorisuolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl kasvismaitoa esim. mantelimaitoa
täyte:
2 kpl kananmunia
2 dl kaurakermaa
1 dl juustoraaste vegaaninen tai tavallinen
2 kpl keskikokoista porkkanaa
1 kpl salottisipuli
8-10 kpl kirsikkatomaattia
0,5-1 tl vuorisuolaa
ripaus mustapippuria ja kuivattua timjamia


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
kasvismaito ja öljy. Sekoita hyvin ja anna seistä n.5 min. Raasta porkkanat, pilko sipuli
pieniksi kuutoiksi ja kuutioi kirsikkatomaatit neljään osaan. Voitele vuoka kauttaaltaan
oliiviöljyllä ja kaada pohjan ainekset vuokaan halkaisija n.25 cm. Taputtele taikina
vuokaan tasaisesti.
Sekoita täytteen aineet hyvin keskenään paitsi kirsikkatomaatit ja kaada pohjan päälle.
Lisää kirsikkatomaatit piirakan päälle kuten kuvassa.
Paista uunin keskitasossa n.20 min.

Reseptin tehnyt Sari Orrensalo