Mitä hyvää on härkäpavussa

Monella pyörii mielessä:

Miksi minun tulisi käyttää härkäpapua ?
- Proteiini pitoisuus todella korkea
- Kotimainen valkuaiskasvi
- Kuitu pitoisuus todella korkea
- Ilmastolliset syyt, Härkäpapu sitoo typpeä ilmasta maahan, vähentää ilmaston lämpenemistä.
- Sitoo hiiltä, on hiilineutraali kasvi.

Mihin käyttäisin härkäpapua ?
- Kasvisruokiin, etikka sieniin, lettuihin ja kahvipöytään: niistä reseptejä löytyy reseptit osiossa.
- Aamupalaan esimerkiksi murona tai viilin/puuron sekaan suoraan paahdettua jauhoa tai rouheena.
- Ilta naposteluun, Voima-Papu suklaat tai chilinen Isännän Potku 

Mitä hyötyä minulle on härkäpavusta?
- sillä saa lisättyä helposti proteiinia ruokiin, aamu-/ välipaloihin tai kahvipöytään.
- gluteeniton, Voima-Papu tuotteet käsitellään tilassa jossa käsitellään vain härkäpapua.
- Kahvipöydän leipomisissa saat vähennetty lisättyä sokeria ja rasvaa.

 

Härkäpapu on vanha viljelys kasvi joka oli yleinen ennen perunan tuloa. Peruna selätti härkäpavun maullisesti. Nyt tänä päivänä taas ravinto-arvot ovat hakeneet paikkaansa ja tuoneet vanhan viljelyskasvin käyttöön. 

Härkäpapu on erittäin hyvä kiertokasvi viljely kierrossa, maanparannus tarkoituksella. Se sitoo jatkuvasti typpeä ilmasta maahan. Tämän takia härkäpapua ei tarvitse lainnoittaa kesällä. Täällä Suomessa meillä on myös erittäin vähän haitta eläimiä härkäpavulle niin meillä Karviaisten tilalla ei tarvitse tehdä ruiskutuksia härkäpavulle. Näin se on erittäin puhdas merituulessa kasvanut ja hyvän makuinen kasvi käyttää elintarvikkeeksi.

16.09.2021