Härkäpapu - Sieniwellington

Härkäpapu - Sieniwellington

Raaka-aineet
200 g ruskeita herkkusieniä tai muita sieniä
1-2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl balsamietikkaa
3 oksaa tuoretta rosmariinia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl cashewpähkinöitä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
2 dl paahdettua härkäpapurouhetta
kasviskuutio
1 dl kaurakermaa (tarkista että G)
1 kpl gluteenitonta & vegaanista lehtitaikinaa

 

Ohjeet
Tarkista lehtitaikinan sulamisaika
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuumenna 6 dl vettä ja lisää kasviliemi. Lisää paahdettu
härkäpapurouhe kuumennettuun veteen ja anna turvota sillä aikaan
kun valmistat massan.
Pilko herkkusienet ja hienonna selleri. Silppua sipuli ja
valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla, lisää sienet, selleri ja sipulit. Mausta
balsamietikalla, rosmariinioksilla, suolalla ja mustapippurilla. Paista
kunnes, sienistä ei lähde enää nestettä.
Lisää lopuksi cashewpähkinät, kaurakerma sekä valutettu
härkäpapurouhe pannulle ja kuumenna.
Siirrä paistos tehosekoittimeen ja sekoita nopeasti tahnaksi.
Levitä lehtitaikinalevy ja kauli sitä laakeammaksi ja ohuemmaksi.
Levitä seos koko lehtitaikinalevylle Kääri lehtitaikina rullalle. Tee
pinnalle muutama viilto ja voitele rulla kaurakermalla.
Paista uunin keskitasolla noin 25 min. Koristele tuoreella
rosmariinilla.

01.11.2022
R
esepti on kehitetty Turun yliopiston Brahea-keskuksen TarTu- ja FutureCrops2.0-hankkeiden yhteistyönä.
Kuva: Pasi Kuronen