Resepti on peräisin Karviaisten tilan Isännän isoäidin salaisia reseptejä nuoremmille sukupolville. Tätä herkkua on nautittu sota-ajoilta asti mutta suuremman sokeri määrän kanssa, kahvipöydän parhaimpia herkkuja.
Tässä kakku on tehnyt Voima-Papu jauhoihin jolloin saadaan hieman terveellisyyttä herkuttelu hetkiin.
Kiehauta seuraavat aineet:
2 kahvikuppia rusinoita
2 kahvikuppia vettä
2,5 dl sokeria
Lisää voi/öljy massaan sulamaan 150g ja ylimäärinen vesi härkäpapua varten 2 kahvikuppia
Sekoita keskenään kuivat aineet:
3,5 kahvikuppia Voima-Papu jauhoja
2 rkl kardemummaa jauhona
1,5tl sooda
2 tl leivinjauhetta
2 kpl kananmunia tai 1 rkl psylium
ripaus suolaa
Sekoita nestemäiset aineet kuiviin ja voitele iso pyöreä vuoka, lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista 1h. Jos jaat taikinan kahteen pienempään niin 50min riittää.
11.1.2019