Tämä suussa sulava juustokakku on päättäjäis juhlien herkku.
vaihe 1 vaahdota:
- 3kpl kananmunia
- 2dl sokeria
Vaihe 2 sekoita kuivat aineet:
- 2 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
- 0,5 tl leivinjauhe
- 0,5 dl kaakaojauhetta
Vaihe 3 sulata yhteen:
- 100g voita/öljyä
- 100g tummaa suklaata
Lisää vaanhtoon jauhot ja suklaa/rasvaseos ja kaada irtopohja vuokaan jossa leivinpaperi (voi lisätä kahvia halutessaan 0,5 dl). Laita uuniin 175 astetta noin 35min. Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Tämän voi tehdä vaikka 3pv ennen juhlia jo valmiiksi.
Vaihe 4 mousse (oma valinnainen)
Vaahdota 2,5 dl kinuskikerma, lisää siihen
1 prk Valio Kinuskirahkaa, lisää sulatettuna
1 Pötkö Sallinen Nougat ja vielä mukaan
200g kinuski tuorejuustoa. Sekoita hyvin. Huomioi että reuna riittää kakkuvuokan reunoilla.
3kpl livatelehtiä likoamaan kylmään veteen ja sulata ne kun kattilassa on 3rkl maitoa. Kun seos tasaista kaada ne kinuski-vaahdon joukkoon. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Päällinen, laita kattilaan sulata ja sekoita:
- 75g tummaa suklaata tai pätkistä
- 0,5-0,75 dl kermaa
Kaada jähmettyneen kakun päälle ja koristele
Alkuperäinen resepti saatu 2022 Johanna Hemmilä ja nyt tuunattu Karviaisten Tilan lasten makuun 23.05.2023