Kahvi-suklaa kuppikakut 12kpl VG
Vegaaniset kahvi-suklaa kuppikakut 12kpl
80 g tumma suklaata (vegaaninen)
200g kivettömiä taateleita
1 dl vettä
2,5 dl kaurajuomaa
1 tl pikakahvijauhetta (voi jättää pois jos ei ole kaapissa)
2 dl Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja, täysjyvä
1 dl Voima-Papu Paahdettua Härkäpapurouhetta @karviaistentila
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl rypsiöljyä
Kuorrute:
1 dl kauravispiä
1tl pikakahvijauhetta (voi jättää pois jos ei ole kaapissa)
150g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa, esim. Ilo kauralevite
3/4-1 dl tomusokeria
Aloita sulattamalla tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Laita kivettömät taatelit omaan kulhoon ja lisää niihin vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää taateli-soseeseen kaurajuoma ja pikakahvijauhe ja soseuta edelleen sauvasekoittimella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuiva-aineisiin rypsiöljy. Lisää taateli-seos kuiva-aineisiin hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi hieman jäähtynyt, sulatettu tumma suklaa. Sekoita hyvin. Annostele taikina paperisiin kuppikakku-vuokiin, (jotka laitettu muffinssipellin koloihin). Paista 200 asteessa n.15-20 minuuttia. Taikina saa jäädä sisältä aavistuksen löysäksi. Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
Sekoita pikakahvijauhe kauravispin joukkoon. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Sekoita vegaanisen tuorejuuston joukkoon vähitellen tomusokeri. Yhdistä kauravispi ja tuorejuustoseos keskenään varovasti lastalla käännellen ja sekoittaen. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Resepti tehnyt Birkkalan Tilan emäntä 18.10.2020