250g kuivia kokonaisia härkäpapuja
4 kpl valkosipulin kynsiä
kaksi rosmariininoksaa
rypsiöljyä
puristettua sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria tai chiliä
Kaada härkäpavut kattilaan, lisää keitin veteen 2kpl valkosipuleja siivutettuna ja suolaa hiukan. Keitä härkäpavut kypsiksi riippuen härkäpapujen tuoreudesta, kuivatut noin 60min, yön yli liotetut 20min, kaada keitinvesi pois. Jätä valkosipulit.
Freesaa öljyssä kaksi siivutettua valkosipulin kynttä, chiliä ja rosmariinin oksat. Sekoita mauste seos papujen kanssa. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja tilkka sitruunan mehua.
Ja Nauti härkäpapupihvien ja salaatin kera.
Tässä on vain taivas rajana mauste varianttien kera. Tehty 2018 Karviaisten tilan emäntä.