Pääsiäisen mehevä suklaakakku gluteeniton

Pääsiäisen mehevä suklaakakku gluteeniton

gluteeniton

n. 12 annosta

2 3/4 dl Karviaisten tilan voima-papu härkäpapujauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljajauhetta
100 g voita
2 dl sokeria
1 muna
2 dl kylmää, vahvaa kahvia

Väliin
Valitsemaasi hilloa

Kuorrutus
n. 150 g tummaa suklaata

Koristeluun
Suklaamunia

Valmistus
1.Yhdistä kuivat aineet keskenään.
2.Vatkaa sokeri ja voi pehmeäksi vaahdoksi.
3.Vatkaa muna voi-sokeri vaahtoon.
4.Lisää kuivat aineet ja kahvi vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
5.Voitele noin 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa kypsä.
6.Poista kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Halkaise kakku kahteen osaan ja levitä pohjaan haluamaasi hilloa.

Kuorrutuksen valmistus
1.Sulata suklaa vesihauteessa.
2.Kaada ja levitä sula suklaa kakun pinnalle.
3.Koristele kakku haluamallasi tavalla.

 

Kuva&Reseptin tehnyt Sweetfoodmine 03/2018 Sari Spåra

Pääsiäisen mehevä suklaakakku härkäpavusta - Sweet Food O´Mine (sweetfoodomine.com)