Papu-levite vegaaninen

Papu-levite vegaaninen

Raaka-aineet

1 dl paahdettua härkäpapurouhetta
4 dl kevyesti suolattua vettä
1 dl vegaanista majoneesia
4 rkl hienonnettua tilliä
1 pieni sipuli
1 sitruunan puristettu mehu
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
¼ sokeria

Ohjeet

  1. Liota härkäpapurouhe kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuutin ajan.
  2. Valuta tarvittaessa ylimääräinen vesi pois.
  3. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.
  4. Sekoita jäähtynyt härkäpapurouhe muiden ainesosien kanssa.
  5. Anna vetäytyä kylmässä vähintään 6 h.

Huomioi

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa tai leivän päällä. Sopii myös sellaisenaan alkuruokalautaselle tai levitteen leivän päällä. Jos haluat lisää syvyyttä makuun lisää teelusikallinen Dijon-sinappia. Papulevite on saanut inspiraation katkarapuskagenista.

01.11.2022
R
esepti on kehitetty Turun yliopiston Brahea-keskuksen TarTu- ja FutureCrops2.0-hankkeiden yhteistyönä.
Kuva: Pasi Kuronen