Oma tekoinen seitan resepti, eli sipulinen 1/2 annosta joka vastaa noin 300g jauhelihasta tehtyä mureketta.
Kuivat aineet:
- 2 dl Voima-Papu härkäpapujauho
- 1,0 rkl Psylium
- 0,25tl suolaa
- 1 tl valkosipuli jauhoa
- 1 rkl sipulijauhoa
- 0,25 tl valkopippuria
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää 1,5- 2,0 dl kasvislientä ja rypsiöljyä 0,5dl. Muotoile paistiksi ja laita paistopussiin.
Marinaadi:
- 1,5 rkl rypsiöljyä
- 0,5 rkl sinaappia
- 0,25 dl kasvislientä
- 0,5 rkl viinietikkaa
Sekoita aineet ja levitä paistopussiin seita:in päälle. Anna maustua vähintään 2h mieluiten yön yli jääkaapissa.
Paista paistopussissa 175 astetta 1,5h ja nauti vaikka joulu pöydässä
Tehty ensimmäisen kerran 2018 jouluksi, julkaistu nyt 20.12.2019.