Taateli-härkäpapu kakku (gluteeniton, perinteinen sekä veganinen ohje)
Vegaanien ohje alempana
- 1 pkt taatelia 250 g
- 1,0 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 100 g voita
Keitä taateli, sokeri ja vesi mössöksi. Lisää voi. Sekoita ja anna jäähtyä.
Lisää kananmunat sekä 1,5 desilitraa vettä härkäpapua varten. Sekoita kuivat aineet ja lisää nestemäiseen mössöön:
- 3,5 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
- 1 tl leivinjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl vaniljasokeria
Voitele kaksi pikkuvuokaa voilla ja kuoruta korppujauho / gluteeniton jauho / sokeri tai mikä on sopiva sinulle. Paista 40-45 minuuttia, 170 astetta.
Vegaaninen Taateli-Härkäpapu kakku
Keitä soseeksi
- 1 pkt taatelia 250 g
- 1,0 dl sokeria
- 3 dl vettä
- Lisää vielä soseseen 1,5-2,0dl vettä
Sekoita kuivat aineet:
- 3,5 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
- 1 tl sooda
- 1 tl vanilijasokeria
- 1,5 tl leivinjauho
- 1 rkl psylium
Öljyä kaksi pikkuvuokaa ja kuoruta korppujauho / gluteeniton jauho / sokeri tai mikä on sopiva sinulle. Paista 40-45 minuuttia, 170 astetta ilman kiertoilmaa.
Verkkokauppa / Karviaistentila.fi
TAI K- ja S-ryhmän kaupoista
Ravinto-arvot veganiseen kakkuun:
- Energiaa/energi 687 kJ (164 kcal)
- Rasvaa/fett 0,6 g
- josta tyydyttynyttä/varav mättat fett 0 g
- Hiilihydraattia/kolhydrater 29 g
- josta sokeria/varav socker 20 g
- Ravintokuitu/kostfiber 5 g
- Proteiini/protein 7,5 g
- Suola/salt 0,2 g
Taateli-Kakun resepti on kehittynyt 2016 lokakuusta lähtien, tällä on murrettu lukuisten ihmisten ennakkoluuloja pahasta tai kitkerästä härkäpavusta ihan Ranskan Eifel tornin juurelta asti 2018.