Taateli-härkäpapu kakku (gluteeniton, perinteinen sekä veganinen ohje)

Taateli-härkäpapu kakku (gluteeniton, perinteinen sekä veganinen ohje)

Vegaanien ohje alempana

  • 1 pkt taatelia 250 g
  • 1,0 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 100 g voita

Keitä taateli, sokeri ja vesi mössöksi. Lisää voi. Sekoita ja anna jäähtyä.

  • 2 kpl munia
  • 1,5 dl vettä

Lisää kananmunat sekä 1,5 desilitraa vettä härkäpapua varten. Sekoita kuivat aineet ja lisää nestemäiseen mössöön:

  • 3,5 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Voitele kaksi pikkuvuokaa voilla ja kuoruta korppujauho / gluteeniton jauho / sokeri tai mikä on sopiva sinulle. Paista 40-45 minuuttia, 170 astetta.

Vegaaninen Taateli-Härkäpapu kakku

Keitä soseeksi

  • 1 pkt taatelia 250 g
  • 1,0 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • Lisää vielä soseseen 1,5-2,0dl vettä

Sekoita kuivat aineet:

  • 3,5 dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
  • 1 tl sooda
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 1,5 tl leivinjauho
  • 1 rkl psylium

Öljyä kaksi pikkuvuokaa ja kuoruta korppujauho / gluteeniton jauho / sokeri tai mikä on sopiva sinulle. Paista 40-45 minuuttia, 170 astetta ilman kiertoilmaa.

 

Verkkokauppa / Karviaistentila.fi

TAI K- ja S-ryhmän kaupoista

Ravinto-arvot veganiseen kakkuun:

  • Energiaa/energi 687 kJ (164 kcal)
  • Rasvaa/fett 0,6 g
  • josta tyydyttynyttä/varav mättat fett 0 g
  • Hiilihydraattia/kolhydrater 29 g
  • josta sokeria/varav socker 20 g
  • Ravintokuitu/kostfiber 5 g
  • Proteiini/protein 7,5 g
  • Suola/salt 0,2 g

    Taateli-Kakun resepti on kehittynyt 2016 lokakuusta lähtien, tällä on murrettu lukuisten ihmisten ennakkoluuloja pahasta tai kitkerästä härkäpavusta ihan Ranskan Eifel tornin juurelta asti 2018.