Voima-Papu Kahvikuppi kinuskikakku GL

Voima-Papu Kahvikuppi kinuskikakku GL

Kakku:

1,0 dl Voima-Papu härkäpapujauho
0,4 dl rypsiöljyä
0,5 dl sokeri
1 kpl  kananmuna
1/3 tl leivinjauhe
1/3 rkl vaniliinisokeria
1,3 rkl tummaa kaakaota
0,7 dl  maito/ nestettä

 

Kuorrute:

0,5 dl                          kermaa / kaurakermaa
0,5 dl                          sokeria
n.1/2 tl                        voita                                                   

 

Vatkaa sokeri ja kananmuna vaahdoksi. Sekoita jauhot, vanilja ja kaakao keskenään. Sekoita jauhoseos sekä maito taikinaan vuorotellen, sekoita seos hyvin. Lisää viimeiseksi öljy.

Ota kaksi kahvi kuppia, täytä puoleenväliin. Laita mikroon 4min. VARO KUUMA, jäähdytä ja tee päälinen. Jos haluat jättää hieman raa-aksi pidä mikrossa 2min 30sec (800w).

Kuorrutusta varten tarvitset 2 kattilaa sekä puulastan. Kaada toiseen kattilaan kerma ja lämmitä se, älä kuitenkaan keitä sitä. Laita toiseen kattilaan voi sulamaan ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa ja ruskistua n.5 min ajan välillä sekoittaen, mutta älä polta sokeria, muuten kinuskista tulee kitkerän makuista.

Kun sokeri on kauniin ruskean väristä kaada lämmin kerma toisesta kattilasta seoksen joukkoon. Seos kuplii hetken aikaa, katso ettei se tule kattilasta yli. Keitä seosta n.10 min ajan keskiteholla ja sekoita seosta puulastalla aina välillä. Seoksen tulee kiehua koko ajan, mutta maltillisesti. Seos muuttuu kinuskiseksi pikkuhiljaa, mutta älä keitä liikaa, koska silloin se jäähtyessään muuttuu kovaksi, eikä kakkua pysty tällöin leikkaamaan. Voit testata 10 min kohdalla laittamalla teelusikallinen seosta kylmälle lautaselle ja laittamalla se hetkeksi jääkaappiin, mikäli se hetken päästä on tahmean kinuskimaista, kinuski on valmis. Lopeta seoksen keittäminen siksi aikaa kun testaat.

Kaada valmis lämmin kinuski heti jäähtyneen kahvikuppi kakun päälle. Kaada tasaisesti kinuskia joka puolelle kakkua. 

Jauhoja löydät: www.karviaistentila.fi/verkkokauppa

Reseptin muokannut isosta kakusta emäntä itse 16.01.2021