Voima-Papu Mämmi gluteeniton

Voima-Papu Mämmi gluteeniton

Gluteeniton mämmi

 

250 g kuivattuja luumuja

250 g kuorittuja perunoita

1 l  nestettä

2 dl tattarijauhoja

1½ dl Voima-Papu härkäpapujauhoja

3 dl tummaa siirappia

1 dl luomu hunajaa

1½ tl suolaa

1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta

                                                     

Kuori ja keitä perunat. Keitä myös luumut pehmeiksi runsaassa vedessä, ja säästä luumujen keitinvesi. Soseuta sauvasekoittimella perunat sekä myös luumut soseeksi ja lisää muut aineet, vettä tulee lisätä yhteensä n.1 litra.

Kaada seos 2,5 l vuokaan ja anna seoksen olla huoneenlämmössä yön yli peitettynä. Paista seos seuraavana päivänä 150 asteessa n. 2 tuntia. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä vuorokauden, jonka jälkeen laita mämmi jääkaappiin. Mämmi on syötävissä viileänä kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n.12 annosta.

Reseptin tehnyt 25.03.2022 Sari Orrensalo