Gluteeniton mämmi
250 g kuivattuja luumuja
250 g kuorittuja perunoita
1 l nestettä
2 dl tattarijauhoja
1½ dl Voima-Papu härkäpapujauhoja
3 dl tummaa siirappia
1 dl luomu hunajaa
1½ tl suolaa
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
Kuori ja keitä perunat. Keitä myös luumut pehmeiksi runsaassa vedessä, ja säästä luumujen keitinvesi. Soseuta sauvasekoittimella perunat sekä myös luumut soseeksi ja lisää muut aineet, vettä tulee lisätä yhteensä n.1 litra.
Kaada seos 2,5 l vuokaan ja anna seoksen olla huoneenlämmössä yön yli peitettynä. Paista seos seuraavana päivänä 150 asteessa n. 2 tuntia. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä vuorokauden, jonka jälkeen laita mämmi jääkaappiin. Mämmi on syötävissä viileänä kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptistä tulee n.12 annosta.
Reseptin tehnyt 25.03.2022 Sari Orrensalo