Voima-Papu PULLA

Voima-Papu PULLA

Gluteeniton versio työn alla

 

5 dl Maito
1 kpl tuore hiiva
4 dl Voima-Papu härkäpapujauho
5 dl Perunajauhoa
4 dl Vehnäjauhoa
2,5 tl Leivinjauhe
1,5 rkl Psylium
1 dl Sokeri
1 dl Siirappia
1 tl Hieno merisuola
200 g rasvaa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Lämmitä maito, liota hiiva, suola ja sokeri+siirappi. Lisää 1dl vehnäjauhoja ja psyllium. Sekä puolet rasvasta.

Sekoita 4dl härkäpapujauho+leivinjauhe, lisää sekoittaen ne. Lisää sekoittaen vuorotellen perunajauhoa ja vehnäjauhoa. 

Jos vielä löysää niin voit lisätä perunajauhoa. Jos taikina takertuu kovin käsiin, laita hieman öljyä käsiisi ja pyöritä pullat palloilsi. Taikinan pitäisi pysyä kuitenkin pyöreänä eikä lässähtää, nostata 30min. Voitele ja laita uuniin.

Syy miksi tässä on kolmea eri jauhetta, tuli että itseltäni loppui vehnäjauhot kokeiluja tehden.  Myös sokerin kanssa kävi samoin mutta siirapilla jatkettiin. Tällä seos suhteella tuli kuitenkin pehmeä ja tuomariston kelpuuttama pulla.

Tämä resepti varmaan päivittyy vielä !