Härkäpapufalafel

Härkäpapufalafel

  • 500 g härkäpapurouhetta
  • 6,5 dl vettä
  • 1 rkl tahinia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 punaista chiliä
  • 1 pieni sipuli
  • 3 dl graham jauhoja
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ pnt tuoretta korianteria
  • 1 limen kuori raastettuna ja mehu

Liota härkäpapurouhetta vedessä 10 min. Pilko sipuit ja paista niitä pannulla hetki. Yhdistä kaikki aineet ja soseuta esim sauvasekoittimella. Massan ei tarvitse olla ihan hienoa vaan mukana saa olla rouheutta. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai paistinpannulla. Pyöritä palloiksi ja friteeraa öljyssä. Jos friteeraat pannulla, painele pallot litteiksi pihveiksi.