Härkäpapupizza, 4 uunipellille mahtuvaa pyöreää pizzaa

Härkäpapupizza, 4 uunipellille mahtuvaa pyöreää pizzaa

Pizzapohja:

  • 0,4 l vettä
  • 15 g hiivaa
  • 20 g suolaa
  • 100 g härkäpapujauhoa
  • 480 g vehnäjauhoa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja lisää suola. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vähitellen koko ajan sekoittaen. Vaivaa hetki. Lisää öljyä kulhon reunoille ja vaivaa vielä hetki.

Anna kohota 30 min. liinan alla.

Jaa 4 osaan ja leivo palloiksi. Pakkaa yksittäin pusseihin ja laita jääkaappiin yöksi.

Tee pizzaksi seuraavana päivänä.

Tomaattikastike: 4 pizzaan

  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 0,5 tl suolaa
  • (0,5 tl srirachaa)
  • 6 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl vettä
  • mustapippuria myllystä

Pizzatäytteet:

  • Vuohenjuustoa
  • pinaattia
  • Härkäpapua
  • Aurinkokuivattua tomaattia

Reseptin tehnyt Kakskokki