Makaroonilaatikko (gluteeniton ja vegaaninen)

Makaroonilaatikko (gluteeniton ja vegaaninen)

Ohje:
500 g gluteenitonta makaronia
2 dl Karviaisten tilan härkäpapurouhetta + 3 dl vettä liotukseen
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi

merisuolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta ja valkopippuria

10-15 cm pala kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl gl. kauraruokakermaa (tai soija)
3 dl gl. kauramaitoa (tai soija)
1/2 dl kikhernejauhoa

Makaronilaatikon valmistus

Laita härkäpapurouhe likomaan veteen: mittaa kulhoon rouhe ja vesi. Sekoita. Anna liota 10 minuuttia.

Keitä sillä välin makaronit paketin ohjeen mukaan kypsäksi suolavedessä.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa.

Lisää pannulle öljy, sipulit ja valkosipuli. Kuullota keskilämmöllä. Lisää kesäkurpitsa pannulle. Huuhtaise ja valuta härkäpapurouhe ja lisää sekin pannulle. Lisää mausteet ja sekoita. Anna paistua hetken.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Levitä uunivuoan pohjalle oliiviöljyä.

Kaada isoon kulhoon valutetut, kypsät makaronit sekä härkäpapurouheseos. Sekoita.

Valmista ”vegaaninen munamaito”: sekoita kikhernejauho ja nesteet keskenään pienessä kulhossa haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää tomaattipyree. Sekoita hyvin.

 Kaada kaikki raaka-aineet vuokaan ja kaada ”vegaaninen munamaito” joukkoon.

Paista makaronilaatikkoa uunissa keskitasolla 35 minuuttia.

Reseptin on laatinut Mirka Tuovinen. Mirkan blogi (www.tuovinenmirka.com) tunnetaan muun muassa
ravitsevaa kasvisruokaa, terveyttä tukevaa ruokavaliota, ruokahävikin vähentämistä sekä
kokonaisvaltaista hyvinvointia käsittelevistä aiheista. Mirka on myös alkutalvesta 2019 ilmestyneen
Kasviksilla, kiitos – Kaikki irti kasviproteiineista -kirjan (www.kasviksillakiitos.com) toinen kirjoittaja.

https://www.tuovinenmirka.com/vegaaninen-ja-gluteeniton-makaronilaatikko-harkapapurouheesta/