Voima-Papu Sienipiirakka, gluteeniton

Voima-Papu Sienipiirakka, gluteeniton

Sienestäjän piirakka,                               

tekoaika 10 min. uunissa 20 min                         

Pohja:

2 dl                               Voima-Papu härkäpapurouhetta

1 rkl                               psylliumjauhetta

1,5 tl                             leivinjauhoa

0,5 tl                             vuorisuolaa

0,5 dl                            öljyä

1,5 dl                            maitoa

Täyte:

2 kpl                             kananmunia

2 dl                               kermaa

1 kpl                             pieni sipuli

n.3 dl                            paistettuja kanttarelleja tai suppilovahveroita

0,5-1 tl                          vuorisuolaa

ripaus                           mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Putsaa sienet huolellisesti ja pilko ne ja sipuli pienemmiksi paloiksi. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää öljyä tai voinokare pannulle. Paista pilkotut sienet sekä sipuli pannulla niin kauan kunnes neste on haihtunut pannulta.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito ja öljy. Sekoita hyvin ja anna seistä n.5 min. Voitele vuoka kauttaaltaan öljyllä ja kaada pohjan ainekset vuokaan halkaisija n.25 cm. Tasoita lusikalla tai kädellä taikina vuokaan tasaisesti.

Sekoita täytteen aineet hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle. 

Paista uunin keskitasossa n.20 min kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptin tekijä: Sari Orrensalo 19.09.2020